Mikä blogi?

Työ mielessä on Mielenterveyden keskusliiton blogi, jonka tarkoituksena on nostaa esiin työelämään ja mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä laajasti eri näkökulmista.

Blogi on suunnattu kaikille työelämässä oleville, sinne ensi kertaa hakeutuville tai tauon jälkeen työhön palaaville  ihmisille: päättäjille, esimiehille, alaisille, tiimeille, kollegoille, opiskelijoille, sairastuneille, toipuneille. Tavoitteena on herättää keskustelua muun muassa työelämän ja mielenterveysongelmien välisistä ristiriidoista ja epäkohdista, työpaikkojen ilmapiiristä ja avoimuudesta, työntekijöiden hyvinvoinnista sekä rohkaista ihmisiä puhumaan työelämässä avoimemmin mielenterveyteen liittyvistä asioista.

Blogiin kirjoittavat sekä Mielenterveyden keskusliitossa työskentelevät asiantuntijat että vierailevat kirjoittajat. Kirjoittajina ovat olleet mm. Hyvän mielen lähettiläät 2018 ja 2019 Jani Toivola ja Jenny Lehtinen, vapaa kirjoittaja Sami Tarmio, Kukunori ry:n toiminnanjohtaja ja Mielenterveyden keskusliiton varapuheenjohtaja Markus Raivio, STM:n Työ- ja tasa-arvo-osaston ylitarkastaja Jaana Vastamäki, tutkija ja kokemusasiantuntija Päivi Rissanen, journalistiikan ja viestinnän maisteriopiskelija Ida Nieminen ja Mielenterveyden keskusliitosta kouluttaja Jyrki Rinta-Jouppi, viestinnän suunnittelija Mirja Aarnio ja kehitysjohtaja Heini Kapanen (virkavapaalla).

Työ mielessä oli myös marraskuussa 2017 vietetyn mielenterveysviikkomme teema. Teemaviikolla Mielenterveyden keskusliitto julkaisi vuoden 2017 mielenterveysbarometrin yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Barometrin pääpaino oli työelämään liittyvissä kysymyksissä.

 

#työmielessä

www.mtkl.fi